Guide: Sådan måler du din ringstørrelse

Illustration der viser to forskellige måder, man kan måle en ring på. En hånd hvor man måler ringstørrelsen med en stor og en lineal der måler inderste diameter i mm på en guld ring med en diamant

Er du i tvivl om din ringstørrelse? Eller skal du finde din kærestes ringstørrelse, uden det bliver opdaget? Her får du en ringstørrelsesguide, så du nemt og hurtigt kan få det korrekte mål.

Mål din ringstørrelse med lineal, snor eller papir derhjemme

Hvis du er på jagt efter en ring til din partner – eksempelvis en forlovelsesring til din kæreste – eller en anden, du holder af? Så er den bedste måde, at finde hans eller hendes ringstørrelse på, at spørge. Hvis du planlægger en overraskelse, er den bedste løsning at få hjælp fra venner og familie. De kan spørge uden at møde løftede øjenbryn. Vil du helst klare det selv, kan du også måle diameteren på en af din partners andre ringe. Eller du kan forsøge dig med nedenstående opmåling med snor, mens din kæreste sover – hvis han eller hun sover tungt nok.

En rings størrelse angives med flere måleenheder rundt omkring i verden. Men i Danmark og hos Dirks Jewellery bruger vi fingerens omkreds i mm. Det vil sige, at hvis din finger 54 mm i omkreds, skal du have ringstørrelse 54.

De mest almindelige ringstørrelser for kvinder ligger mellem størrelse 50 og størrelse 56. 

Den gennemsnitlige størrelse for mænd ligger fra 58 til størrelse 66.

Tips før du finder din ringstørrelse:

  • Når din kno er større end bunden af din ​​finger, skal du måle begge steder og vælge en størrelse mellem de to.
  • Mål din ringstørrelse i slutningen af ​​dagen, når dine fingre er varme. Fingerstørrelse ændres afhængigt af tidspunktet på dagen og vejret, og dine fingre er faktisk mindre tidligt om morgenen og i koldt vejr. Husk også, at fingre på din dominerende hånd normalt er større.
  • Mål et par gange for at være sikker.
  • Brug gerne flere af de nedenstående metoder for nøjagtighedens skyld.

Skal du finde en forlovelsesring til din partner? Så hjælper vi dig med at finde den helt rigtige ring i indlægget her.

Mål din ringstørrelse med snor eller papir:

  1. Sæt snor eller papir rundt om bunden af ​​din finger
  2. Marker det punkt, hvor enderne mødes med en pen
  3. Mål strengen eller papiret med en lineal (mm).

Hvis længden på snoren om din finger f.eks. er 54 millimeter svarer det til din ringstørrelse på 54.

Punkt nr. 4 i nedenstående illustration viser, at du også kan måle diameteren på en ring der passer, for at finde din ringstørrelse. Læs mere om denne metode længere nede.

Mål din ringstørrelse med ringens diameter

Punkt nr. 4 på illustrationen ovenfor viser, at du kan måle diameteren af ​​en anden ring for at finde den korrekte størrelse. Det skal være en ring, som du ved passer komfortabelt til din finger. Det vil sige, at den skal sidde tæt, så den ikke falder af, men løst nok til at kunne glide over din kno relativt let.

Brug f.eks. et målebånd til at finde ringens diameter. Tabel for ringstørrelse målt ved diameter

Diameter målt i mmRingstørrelse
15,348
15,950
16,552
17,254
17,856
18,558
19,160
19,862
20,364
21,066
21,668
22,370
22,972

Den professionelle mulighed: Få ringstørrelsen målt hos en guldsmed

Det er også altid en mulighed, at gå til en guldsmed for at få målt din ringstørrelse. Og hos Dirks Jewellery er du altid velkommen i vores fysiske butikker i Købehavn!

Og har du/I brug for vejledning i forbindelse med valget af forlovelses- eller vielsesringe? Så kan du læse mere om vores tilbud gratis og uforpligtende vejledning her