Sådan finder du den perfekte forlovelsesring

En hånd med en alliancering forlovelsesring på

Går du med planer om at fri til din kæreste? Her får du vores guide til, hvilke tanker der er gode at gøre sig, inden du vælger forlovelsesringen. 

Du kan bruge denne guide, hvis du leder efter forlovelesring i hemmelighed for din udkårne eller hvis I skal ud at lede efter forlovelsesringe sammen.

Ønsker du visuel inspiration til valget af forlovelsesring eller føler du dig klar til at finde den helt rigtige? Se vores store udvalg af forlovelsesringe her. 

1. Hvilken stil og livsstil har din kommende forlovede?

Når du skal spore dig ind på, hvilken forlovelsesring du bør vælge til din kæreste, kan du tænke over spørgsmål som disse: 

Hvilke smykker har din kæreste i forvejen? Hvad vil passe bedst til din partners personlige stil? Er den trendy og moderne eller traditionel og tidløs? Husk også at indtænke din partners livsstil – er det en aktiv eller mere rolig hverdag? Hvilken type ring vil være mest praktisk?

2. Hvilket metal skal forlovelsesringen være?

Forlovelsesringe er ofte lavet af enten gult guld, hvidguld, rosaguld, sølv eller platin. 

Nogle metaller er lettere at slide end andre, så sørg for at overveje din partners livsstil – såvel som budget – før du beslutter, hvor vigtig en faktor metallet er for den endelige beslutning. For eksempel vil en 24 karat guldring være blødere end en 18 karat guldring. Det sker fordi 24 karat er ren guld, og at guld som ren metal er ret blød.

3. Ønsker din partner en ring med diamanter?

Der er ingen regler for, hvordan en forlovelsesring skal se ud. Traditionelt set har en forlovelsesring en eller flere diamanter, ofte med en ædelsten i centrum og eventuelt andre diamanter ned langs siden. Men der er mange former og designs at vælge imellem, så lad dig ikke diktere af traditionerne. 

Eksempler på klassiske og populære forlovelsesringe med diamanter er:

  • Solitaireringen, som også kaldes prinsesseringen. Denne ring har en enkelt diamant i midten.
  • Tre-stensringen, som har tre diamanter siddende på selve ringskinnen. Ofte er den midterste sten størst. 
  • En rosetring, som er en feminin ring, med en centersten omgivet af en krans af diamanter. De fleste vælger en oval diamant eller en cushion-cut diamant, der med sine afrundede hjørner minder om en pude eller det runde brillantslib, som er den klassiske slibning af en diamant. 

Alle tre eksempler er feminine og klassiske diamantringe, som langt de fleste kvinder ville blive glade for. Men prøv så godt du kan at spore dig ind på, hvad netop din partner bedst vil kunne lide. Ringen skal passe til hendes personlige stil, da hun helst skal have lyst til at tage den på hver dag. 

Læs mere om diamanter her: Hvorfor vælge en diamant?

4. Få de korrekte mål

En sidste – men meget vigtig – ting, du skal have styr på inden købet af forlovelsesringen er selvfølgelig, hvilken ringstørrelse din kæreste har. Hvis du er i tvivl om din kærestes ringstørrelse, kan du bruge denne guide til at måle ringstørrelse, uden det bliver opdaget. 

Leder i efter forlovelsesringe sammen som par? Så er I også velkomne i en af vores fysiske butikker i København, hvor vi tilbyder gratis og uforpligtende vejledning. I kan læse mere om vejledningen og booke en tid her – og du er også velkommen, hvis du ønsker vejledning i valget af forlovelsesring til din kæreste.

Priser på forlovelsesringe

Der findes forlovelsesringe i alle prisklasser – og netop derfor er det vigtigt at have et klart budget fra starten. Det vil kun hjælpe dig/jer i beslutningsprocessen, at kunne bruge udelukkelsesmetoden fra starten. 

Er en forlovelsesring også til mænd?

Er du i tvivl, om du kan give din kommende mand en forlovelsesring? Det kan du sagtens! Der er nogle par der beslutter, at det kun er kvinden, som skal have en ring ved frieriet – andre par køber også forlovelsesring til manden. Det kommer helt an på jeres personlige stil og præferencer.

Traditionerne foreskriver, at kvinder må fri til mænd på skuddag. Og flere og flere kvinder vælger også at fri til deres mand. Det giver også anledning til at vælge en helt unik og personlig forlovelsesring til manden. Om du som kvinde også ønsker en forlovelsesring, når du har fået dit store “ja”, er helt op til dig og dine ønsker. 

Hvilken hånd skal forlovelsesringen sidde på? 

Der kan godt opstå tvivl om, hvad reglerne for forlovelsesringens placering er. Hvilken hånd og hvilken finger skal forlovelsesringen sidde på? I Danmark er det normalt at bære forlovelsesringen på venstre ringfinger, mens vielsesringen bæres på højre. I andre lande er det omvendt, så man kan ikke sige, at der er en universel regel for placeringen af forlovelsesringen.

Tilbage i gammel tid sagde man, at forlovelsesringen skal bæres på venstre hånds ringfinger, da man mente, at der løber en blodåre direkte fra fra denne finger til hjertet – og at der dermed bliver markeret en direkte vej fra forlovelsesring til hjertet.

Er du blevet nysgerrige på forlovelsesringens historie og hvorfor vi sætter den på venstre hånd? Så kan du læse mere om den her

Har I som par rødder et sted med tradition for at bære forlovelsesringen på venstre hånd? Så synes vi afgjort, at I skal vælge det, der passer jer bedst – ikke blot det, der er det mest normale i Danmark. Husk dog at det er en god idé at beslutte sig for, hvilken hånd forlovelsesringen skal sidde på før ringen er valgt og bestilt. Det er nemlig ikke alle der har den samme ringstørrelse på begge hænder.

Hos Dirks Jewellery er vi eksperter I at rådgive og vejlede vores kunder til valget af den rigtige ring. Derfor kan du booke en gratis og uforpligtende time med vejledning i valget af enten forlovelses- eller vielsesringe, i en af vores butikker i København.

Læs mere og book tid her.