Fødselsdagsønsker: Fødselsdagsgaver til hende og ham

Der kan godt være store forventninger til, at man finder den helt rigtige fødselsdagsgave – for man vil helst undgå at blive mødt af skuffede øjne, når modtageren åbner en gave, som de bare ikke havde ønsket sig. 

Heldigvis har vi i dette indlæg samlet de bedste idéer til fødselsdagsgaver, som er de mest populære og som er sikre vindere. Læs mere og bliv inspireret – her kan du blandt andet også finde dit fødselsdagsønske, som helt sikkert skal på ønskelisten. 

Du kan også finde mere inspiration til fødselsdagsgaven i vores indlæg om julegaveønsker til ham og hende her

To gaver, hvor den ene ligger foran den anden - de er pakket ind i guldpapir med hvidt bånd med glimmer på.

5 gode Fødselsdagsønsker til hende

Der findes mange gode idéer til, hvad man kan give til kvinder i fødselsdagsgave. Nogle af de bedste bud på fødselsdagsgaver til kvinder er:

 1. Boligtilbehør
  Det er helt oplagt at forære boligtilbehør eller pyntegenstande til hjemmet i gave. Giv en flot vase, pude eller lysestage, som trender – det vil helt sikkert pryde i modtagerens hjem. Du kan også købe et kaffestel til hyggestunderne eller farvede vinglas, som især trender lige nu. Hvis du har opdaget, at der mangler lidt på væggene hos fødselsdagsbarnet – eller hvis de går op i kunst – så købe give en plakat i gave. 
 2. Giv et abonnement
  Et abonnement er gaven, der bliver ved med at give. Bogstaveligt talt. Et abonnement kan både være et magasin eller dameblad – interesserer fødselsdagsbarnet sig for mad, biler, have? – så vælg et magasin, der går i hånd med interesserne. Et abonnement kan også være et abonnement til at få friske blomster hver uge, abonnement på lydbøger – en kasse med skønhedsprodukter, eller en måltidskasse.
 3. De bløde pakker – tøj eller sko
  Det kan også give mening at kigge efter de bløde pakker, når du skal finde en perfekt fødselsdagsgave til kvinden din. En lækker sweater, skjorte et halstørklæde – eller en skøn natkjole eller pyjamassæt til søndagen på sofaen. Hvis der skal være fokus på selvforkælelse i pakken, så kan du købe en morgenkåbe eller et par skønne sutsko – eller forkæle med flot lingeri.  Du kan også give et par fede, trendy sneakers i gave – de kan gå til de fleste styles.
 1. Skønhedsprodukter
  En lækker dags-eller natcreme – eller en ansigtsserum –  er altid en skøn fødselsdagsgave at få. En rigtig god shampoo, balsam og hårkur går man heller aldrig rigtigt galt i byen med, når man skal finde en god fødselsdagsgave til kvinden. 

  Det kan også være modtageren godt kunne bruge en smuk læbestift eller en øjenskygge, som bare står helt vildt godt til fødselsdagsbarnets øjenfarve! Du kan også sigte efter at købe en skøn parfume. 

5. Halskæde, armbånd eller ring i fødselsdagsgave til hende

Sidst – men absolut ikke mindst – så er det meget oplagt at kigge efter flotte smykker, når du skal finde en perfekt fødselsdagsgave til kvinden. 

Smykker er næsten altid et hit som gave til kvinder (og mænd). Smykker er gaver, som kan være med modtageren hele livet. Derfor har smykker, udover det æstetiske præg på stilen, også en stor affektionsværdi for mange. Smykker vil altså opfattes som en langt mere personlig gave, end andre gaver. Hvis du kigger de rigtige steder kan du sagtens finde flotte smykker, som bestemt ikke er kedelige gaver. 

Fx kan du købe disse Meadow øreringe i forgyldt guld med ferskvandsperler i pastelfarver fra Pernille Corydon, som er flotte og trendy og er en skøn smykkegave. Eller hvad med en flot ring fra det populære danske smykkebrand Maanesten?  

Hos Guldsmed Dirks kan du finde et stort sortiment af smukke smykker, som ikke koster alverden. Her kan du blandt andet gå opdagelse i et udvalg af smykker, der varierer i prisklasserne 500-1500 – fx kan du her finde fine halskæder til en pris mellem 500-1500 kr. 

Hvis smykkegaven skal være lidt mere personlig – eller er der tale om en gave til rund fødselsdag – så er det helt ideelt at gå efter et håndlavet smykke. Vores egne brands Dirks Jewellery, Dirks Classic og Dirks Deluxe Classic er skabt med henblik på at kombinere flot design, god kvalitet, der heller ikke går på kompromis med den gode pris. På den måde kan du finde elegante smykker, som ikke behøver koste alverden – men som helt sikkert vil overraske og glæde fødselsdagsbarnet. 

Hvis  du leder efter mere inspiration til at finde et trendy smykke til fødselsdagsbarnet, så læs mere her i vores blogindlæg om de smykker, der trender i 2022. 

5 gode fødselsdagsønsker til ham 

 1. Oplevelsesgaver
  Oplevelser som gaveidéer er egentlig ikke kun møntet mod mænd – det er en ideel gave til alle køn, aldre og præferencer. Det kan være en koncert, tur i teatret eller ophold på kro eller spa.

  Og så er oplevelsesgaven virkelig god, hvis man har at gøre med et fødselsdagsbarn der har de fleste materialistiske ting – og så behøver gaven heller ikke koste meget og kan sagtens være kreativ. Det kan fx ‘bare’ være en picnic i det fri.
 1. Elektronik, udstyr og gadgets
  En anden genial fødselsdagsgave til manden kan være elektronik – blandt andet et par fede høretelefoner, mini-højtaler til strandturene – eller noget lir til bilen. Det kan også være en elektrisk barbermaskine eller elektrisk tandbørste. 

  En generel idé er altid at vælge gaver med fødselsdagsbarnets passioner og interesser in mende. Hvis han elsker at stå i køkkenet, ja men så ville det være helt ideelt at give en lækker køkkenkniv eller en god non-stick stegepande – eller måske en super smart køkkenmaskine. Er han hvad man kalder en “handyman” kan en ønskeliste om værktøj også være værd at kigge ind i.
 1. Tøj og sko
  En anden god idé til fødselsdagsgave til manden, er en flot skjorte, en pullover eller sweater. Man kan generelt aldrig have for mange flotte skjorter, men det er sjældent noget fødselsdagsbarnet måske selv går ned og køber. Du kan også give et par fede sneakers – eller et par hjemmetøfler – som gave. Eller hvad med et smart slips?
 1. En god bog
  En god bog er en ideel gave – både til ham og hende, og små som store læseheste. Det kan både være en forfatter eller genre, som gavemodtageren elsker. Eller du kan være mere vovet og give en bog, som du helt sikkert tænker at de bare ville elske at læse!
 1. Smykkegave til mand
  Det bliver mere og mere trendy blandt mænd at gå med smykker – og man kan finde mange smarte, simple smykker til enhver mand. Her er signet-ringen særligt trendy – du kan blandt andet finde denne smarte signet-ring i sølv fra Dirks Jewellery  – men også en simpel kæde, eller et læderarmbånd i brun og sort fra North Bead.  Hvis du søger mere inspiration til at finde det rette smykke til herre – så se det store udvalg af smykker til mænd her.