Den ultimative guide til bryllupsdage

To vielsesringe. En vielsesring er enkel og guld og den anden vielsesring er i guld med diamanter

Bryllupsdage er lig med kærlighed og kærlighed bør fejres! Der er mange måder at fejre jeres bryllupsdage på, og der er ingen forkert eller rigtig måde at fejre dagen på. Måske foretrækker du et lækkert restaurantbesøg med din udkårne, en tur ud i det blå eller hygge derhjemme. Det vigtigste er kærligheden, og det er derfor en fin gestus lige at minde hinanden om, hvor længe det egentlig er, at I har været gift og elsket hinanden. 

Måske er du også på udkig efter en smuk gave, som du kan give din bedre halvdel for at vise ham eller hende, at du værdsætter jeres tid sammen. 

I denne guide lærer du mere om navnene på de forskellige bryllupsdage, hvornår de falder, og betydningen bag de forskellige dage. Til sidst finder du også inspiration til gode gaveidéer til din heldige partner.

Kender du alle navnene på bryllupsdage? Sikkert ikke, for der er virkelig mange. Hold vejret, for de første 25 år I er gift, findes der et navn for hvert eneste år! Efter de 25 er der et bryllupsdag navn pr. femte år. 

Her er en oversigt over alle bryllupsdage navne

1 år: Papirbryllup 

2 år: Bomuldsbryllup 

3 år: Læderbryllup 

4 år: Blomsterbryllup 

5 år: Træbryllup 

6 år: Sukkerbryllup 

7 år: Uldbryllup 

8 år: Bronzebryllup 

9 år: Pilbryllup/stråbryllup 

10 år: Tinbryllup 

11 år: Stålbryllup 

12 år: Silkebryllup 

12,5 år: Kobberbryllup 

13 år: Kniplingsbryllup 

14 år: Elfenbensbryllup 

15 år: Krystalbryllup 

16 år: Månebryllup 

17 år: Ametystbryllup 

18 år: Margueritbryllup 

19 år: Granatbryllup 

20 år: Porcelænsbryllup 

21 år: Turkisbryllup 

22 år: Alliancebryllup 

23 år: Tulipanbryllup 

24 år: Karatbryllup 

25 år: Sølvbryllup 

30 år: Perlebryllup 

35 år: Koralbryllup 

40 år: Rubinbryllup 

45 år: Safirbryllup 

50 år: Guldbryllup 

55 år: Smaragdbryllup 

60 år: Diamantbryllup 

65 år: Krondiamantbryllup 

70 år: Jernbryllup 

75 år: Kronjuvelbryllup (Atom bryllup)

80 år: Egebryllup 

90 år: Granitbryllup 

Bryllupsdage år

Mangler vælger at fejre deres bryllupsdag én gang om året, måske med en lækker middag eller anden dejlig aktivitet, hvor man kan fejre sin kærlighed med hinanden. 

Som tidligere nævnt findes der bryllupsdage navne på hver eneste år op til 25 I har været gift, og dernæst hver femte år op til de 90 år. Der findes dog nogle helt særlige bryllupsdage år, som mange af os vælger at fejre med en stor fest og gaver, ligesom da man blev gift. 

Her får du en bryllupsdag oversigt over de udvalgte bryllupsdage år: 

  • 12,5 år: Kobberbryllup
  • 25 år: Sølvbryllup
  • 50 år: Guldbryllup
  • 60 år: Diamantbryllup
  • 65: Krondiamantbryllup
  • 70 år: Jernbryllup

Har du styr på gaven i forbindelse med din bryllupsdag?

Der findes sjove traditioner i forbindelse med nogle af bryllupsdagene, hvor man kan tilpasse sine gaver alt efter hvilket bryllupsår det er og bryllupsdage betydningen. Har I fx været gift i fire år, hvor I har blomsterbryllup er en flot buket blomster altid en fin og smuk gave. Og på jeres 6. bryllupsår, som er sukkerbryllup, kan du passende give en stor pose bland selv slik eller lave en lækker sukkerrig kage. Kun fantasien sætter grænser, og den ene gave behøver ikke erstatte den anden. 

Føler du dig lidt mere all-in på en gave, og er I så heldige fx at have nået jeres kobberbryllup, sølvbryllup eller guldbryllup er et smykke en rigtig passende og fin gave til bryllupsdagen. 

Hos Dirks Jewerelly kan du få rigtig smukke specialdesignet smykker til gode priser, og som er lavet med godt håndværk. Din ægtefælle vil helt sikkert blive meget rørt over at få et smukt armbånd, diamantsmykke, perlesmykker, øreringe, eller en flot ny halskæde på jeres bryllupsdag, som vil minde hende eller ham om dig. 

Dirks Jewellery har været i branchen i mange år og vi designer og producerer også mange af vores egne smykker

Se et udvalg af vores smykker her: 

  • Diamantsmykker – elegante, udtryksfulde og unikke med ædelsten i unikke farver og former. Stort sortiment til enhver stil. 
  • Halskæder – simple og mere udtryksfulde halskæder som bidrager til det samlede udtryk i et outfit
  • Armbånd – stort udvalg i både sølv og guld, samt diamant- og læderarmbånd
  • Øreringe – bredt udvalg af smukke tidløse og elegante øreringe til både hverdag og fest
  • Perlesmykker – moderne og en klassiker som er et must-have i ethvert smykkeskrin, og passer til både hverdag og fest

Lavere priser på smykker hos os 

Hvis du undrer dig over vores gode og lave priser på smykker, som er lavet med kvalitet og håndværksmæssig udførelse, er det fordi vi kan producere guldet til en lavere pris. Vi springer hele grossist leddet over, sammenlignet med nogen som fx køber deres guld i Tyskland, og derfor ser du de lave priser hos Dirsk Jewellery. På den måde sparer vi også vores miljø for en masse C02 udledning i forbindelse med transport. 

Køb en smuk gave til din bryllupsdag til gode priser

Det er nemt at finde en smuk gave hos Dirks Jewellery, som du kan overraske din heldige ægtefælle med og som vil glæde vedkommende i lang tid fremover! 

Ved køb over 300,- får du gratis fragt. 

Alle varer over 5000,- skal leveres ved posthus eller til en erhvervsadresse. 

Vi håber du finder hvad du leder efter, og vi står altid klar til at guide dig i vores fysiske butikker i Rødovre og på Gammel Kongevej, Frederiksberg. 

Hvad siger kunderne om os?

Er du nysgerrig efter at vide hvad tidligere kunder har givet os af feedback, kan du se vores anmeldelser på Trustpilot. Vi har en score derinde på 4,1 som vi er rigtig glade for! Hvis du har lyst til at give os feedback efter modtaget produkt vil vi værdsætte det meget. Det vigtigste for os er, at vores kunder er glade og tilfredse med vores produkter og services. 

Har du spørgsmål til os?

Vi kan kontaktes på tlf.: 33 21 17 22 hverdage i tidsrummet: 10-17.30 eller på e-mail: dirks@dirksjewellery.dk som vi svarer på alle hverdage mellem 10:00 og 17:00.

FREDERIKSBERG
  • Gammel Kongevej 168,
  • 1850 Frederiksberg C
  • Tlf. 33 21 17 22
RØDOVRE
  • Rødovre Centrum 57
  • 2610 Rødovre
  • Tlf. 36 41 17 22

dirksjewellery.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbruger Hotline, når du handler hos os.