Inspiration: Find gaven til mors dag 2022

Hånd med et ur på og tre enkle guldarmbånd med hjerter

Mors dag nærmer sig. I 2022 falder dagen den 8. maj, og det betyder, at det er tid til at tænke over, hvad du vil give din mor. Gaven til mors dag skal afspejle, at din mor er noget helt særligt. At hun er stærk og kærlig, og at du sætter pris på, at hun altid er der for dig.

Når det kommer til at vælge gaven til mors dag, er der mange måder at gribe det an på. Mange vælger at give en flot buket blomster: En klassisk gave, som de fleste mødre sætter pris på. Ulempen ved blomster er dog, at de ikke varer evigt – men det gør kærligheden mellem dig og din mor.

Derfor anbefaler vi, at du kombinerer blomsterne med et smykke: Gaven, der aldrig forgår, og som vil minde din mor om, hvor højt du elsker hende, i mange år. Læs mere om mors dag her og find inspiration til, hvordan du kan gøre mors dag 2022 til noget helt særligt.

Smykket: Den personlige gave til mors dag

Et smykke er en meget personlig gave. Når du giver din mor et smykke til mors dag, ved du nærmest med sikkerhed, at hun vil tage det på hver eneste dag. Og når hun ser smykket, vil hun tænke på dig og de mange fantastiske stunder, I har haft sammen.

Når du giver din mor et smykke til mors dag, ved du også, at hun vil få glæde af sin gave i mange, mange år. Det eneste, det kræver for at fremstå flot og glimtende, er en rensning i ny og næ. Har du brug for vejledning i dette, kan du se vores renseguide.

Halskæden til mors dag

En halskæde er den perfekte gave til mors dag. Din mor kan se halskæden hver gang, hun ser sig i spejlet, og på den måde glemmer hun aldrig, hvad hun betyder for dig.

Vælg for eksempel denne halskæde i rosaguld: En smuk, tidløs halskæde med funklende brillanter. Det enkle design vil tage sig godt ud uanset hvad, din mor har på – og vedhænget vil altid minde din mor om, hvorfor du elsker hende.

Giv blomster på en ny måde

Plejer du at give din mor blomster på mors dag? Overrask hende ved at give blomster på en helt ny måde. I kollektionen Blomster finder du masser af inspiration til, hvordan du kan genfortolke den klassiske gave med et smykke, hvis skønhed aldrig forgår. I kollektionen finder du øreringe, halskæder, armbånd og ringe – alle med skønne blomstermotiver.

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige ringstørrelse? Se vores størrelsesguide.

Historien bag mors dag

I 2022 har mors dag eksisteret i 150 år. Traditionen kommer dog ikke fra Danmark, men blev opfundet i USA i 1872 af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe, som ønskede en dag dedikeret til fred.

Senere tog Anna Jarvis teten videre. Jarvis’ mor, Anna Marie Reeves Jarvis, arbejdede for at forene mødre i kampen for bedre sanitære forhold og at mindske børnedødeligheden. Anna Jarvis udbredte i første omgang kendskabet til dagen til ære for sin mor, men også senere hen til ære for alle mødres arbejde.

Jarvis fik indført, at mors dag skulle afholdes den anden søndag i maj. Skikken bredte sig hurtigt, og i 1914 blev dagen anerkendt som officiel helligdag i USA. Traditionen kom til Danmark i 1910.

Anna Jarvis introducerede den hvide nellike – et symbol på mødrenes mange dyder – som symbol på mors dag. Tanken var ikke at give traditionen kommerciel værdi, men da nelliken blev introduceret, fik blomsterhandlerne en væsentlig rolle i traditionen, som kun er blevet mere fremtrædende siden.

Brug for hjælp eller vejledning?

Vi håber, du har fundet inspiration til at finde den perfekte gave til din mor.
Har du spørgsmål til levering af gaver til mors dag, eller har du brug for vejledning i at vælge det rette smykke? Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at gøre mors dag 2022 til noget helt særligt.